Receptek

Barackos Panna cotta

Gyümölcsös könnyedség

  • 4 dl tejszín
  • 2,5 dl Tolle 2,8% ESL tej
  • 10 g zselatin
  • 5-8 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 3-4 sárgabarack
  • 1-2 zöld kardamom

A zselatint 3-4 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük , majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a
cukrot és a vanília kikapart magját. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd forrás után
adagoljuk tálkákba és ha lehűlt tegyük hűtőbe 3-4 órára.

A felezett sárgabarackokat vágott felükkel lefelé tegyük egy forró serpenyőbe fél percre, majd a
gyümölcsöket halmozzuk a mehetnek a panna cotta tetejére. A kardamomról fejtsük le a zöld héját,
és a belsejében található apró fekete magvakkal zúzzuk össze mozsárban majd szórjuk meg a
barackot.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.