Receptek

Krémes marcipános-bazsalikomos fagylalt

Minden, ami jó

  • 1 dl Tolle 2,8% ESL tej
  • 2 nagy marék bazsalikomlevél (annyi marék levél, ahány fő)
  • 100 g fehér csokoládé6 szelet
  • 1,5 dl tejszín
  • 30 g cukor
  • 30 g marcipán

Egy lábasban kislángon – óvatosabbak vagy profik vízfürdőben – olvasszuk fel a csokoládét
langyosra. Morzsoljuk bele a marcipánt – szintén olvasszuk fel. Turmixoljuk össze a bazsalikomot a
tejjel, majd keverjük hozzá a csokis masszát. A tejszínt verjük fel a cukorral, és keverjük hozzá.
Tegyük mélyhűtőbe néhány órára. Vájjunk belőle gombócokat, és összetört eperrel fogyasszuk.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.