Életmód

Legyen végre rend! Lomtalanítás lombhullás idején?

Szűrjük ki a sokból a legértékesebbet.

Vajon csak a véletlen műve, hogy e két szó ilyen közel áll egymáshoz? Avagy az ősz a legjobb idő a selejtezésre, a régitől való megválásra, a felhalmozottból az értékes kiszűrésére. Apropó szüret. Úgy tűnik, erre tanít az ősz. Szűrjük ki a sokból a legértékesebbet.

Kezdjük a gyümölcsök nedűjével, folytassuk külső környezetünkkel, majd gondolatainkkal, érzelmeinkkel. Ne halmozzuk fel, ami idejét múlta, mert saját céljaink elé saját magunk építette akadályt képez. Hallgassunk az őszre, selejtezzünk, és csak azt vigyük tovább, ami értékes, amiből a jövőben is építkezni tudunk! Hogyan lássunk neki? Kezdjük kívül.

Ha minden mindennel összefügg, akkor végül mindegy is, hogy hol kezdjük. A lehulló lombok gyülekezése kívül sepergetnivalót, gyűjtögetnivalót jelent, magára vonja a figyelmet, a törődést. Kezdjük hát az udvarban, a házunk előtt, a kertben, az erkélyen, a teraszon, a házunk tágabb környezetében. Közben figyeljük meg, mi az, aminek a hidegebb napokon még hasznát vehetjük.

Gyűjtögessünk, válogassunk, tartalékoljunk. Ez is az ősz üzenete. Ahogy az ősi kínai tanítás, a Feng Shui mondja, tegyük rendbe környezetünket, fokozzuk a sikereinket, lendítsük fel karrierünket, és éljünk mind teljesebb érzelmi életet. Ha az életterületeinket forgató kereket mi magunk hozzuk lendületbe, akár régóta várt változásokat indíthatunk el. Végezzük a rendszerezés jegyében az őszi teendőinket!

Termések, és amire a természet tanít…

Az apró bogyós őszi gyümölcsök csak arra várnak, hogy megcsípje őket az első dér, és egész télre elég energiát, és immunvédelmet adnak, ha türelemmel begyűjtjük őket. A csipkebogyót teához, a kökényt, naspolyát lekvárnak, a fügét aszalni, a diót, mandulát, mogyorót rágcsálni, – a lényeg, hogy járjuk a természetet, válogassunk, szemezgessünk, raktározzunk és ébredjünk rá, mit tanít az ősz. Közben selejtezzünk a konyhában, a kamrában, legyen helye az őszi terméseknek, befőtteknek, lekvároknak. Csináljunk helyet az életünkben annak, amire vágyunk!

Őszi bogyók, apró örömök az életben…

Színes bogyókat, terméseket dekorálni is gyűjthetünk, jó lesz lakásdíszekhez, vagy az ádventi koszorúhoz. Színével, élénkségével ez a sok kis bogyó segít, hogy az egyre sötétedő őszi estékbe színt, életet vihessünk! Közben selejtezzünk a cipőink között, a ruháink között, tegyük félre a nyári holmit, vegyük elő a melegebb dolgainkat, ne legyen zsúfolt az életünk, de találjunk benne örömöt!

Levelek, szín és melegség a lelkünknek…

A színes őszi falevelek vidám dekorációt jelentenek az őszi lakásban, virágokkal, szárakkal együtt le is préselhetjük őket, jól jön majd ajándékokhoz, és kreatívkodni. A falevelek gyűjtése során is válogatunk, színeket, hangulatokat, emlékeket. A nap ereje ilyenkor még átmelegíti testünket-lelkünket, feltöltődhetünk azzal ami lényeges, elengedhetjük, ami már nem időszerű. Közben selejtezzünk a nappaliban, és a szobákban, ajándékozzuk el, amit már nem használunk, vigyünk melegséget, nyugalmat az életünkbe.

Illatok és színek és élmények

Az ősz aromás illatai és lángoló színei a természet utolsó izzásával ajándékoznak meg. Itt az idő raktározni, színeket és élményeket begyűjteni, melyekből később töltekezhetünk, melyeket fűszeres őszízű leveseinkbe, és télízű süteményeinkbe süthetünk. E közben tisztítsuk ki a gondolatainkat, tegyük napfényre az érzelmeinket, hogy nyugalommal, és békével folytathassuk utunkat, feltöltődve energiával, és élettel, könnyedén haladhassunk tovább. Legyen helye bennünk az új élményeknek!

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.