Életmód

Őszi bőrápolás

Hogyan őrizzük meg a nyári barnaságot?

Az intenzív napfény igen jó hatással van a bőrünkre, viszont a nyári napsütéses időszak után egyre kevesebb napfürdőben lesz részünk. A nyaralás alatt megszerzett barnaság sajnos pillanatok alatt lekopik, pedig a barna bőr nem csak szebb külsőt kölcsönöz nekünk, hanem lényegesen javítja az önbizalmunkat és a közérzetünket is. Arra kerestük a választ, hogy miként őrizhető meg a gyönyörű nyári szín. Tarts velünk és ismerd meg te is az egyszerű praktikákat!

Ki gondolná, hogy a gyengéd bőrradírozás nagyban hozzájárul a nyári barnaság megőrzéséhez? Első lépésként tehát elegendő beszereznünk egy lágyabb bőrradírt. Érdemes olyan termékeket vásárolni, melyek tartalmaznak ananászt és szalicilsavat. Segítségükkel megőrizhetjük a bőr egészségét és fiatalságát. Alkalmazhatunk különböző házi megoldásokat is. Egy kevés barnacukor összekeverve olívaolajjal tökéletes bőrradírozó szerepet tölt be. Ez a házi massza nem csak segít megőrizni a természetes színünket, de ápolja is a bőrt. Alkalmazása egyszerű. Egy szivacs segítségével, körkörös mozdulatokkal kell felvinni a bőrünkre. Hetente egyszer-kétszer érdemes leápolni a bőrünket, így a bőr később kezd el hámlani. Továbbá a radírozás eltávolítja az elhalt hámsejteket és így a bőr számára fontos hidratáló anyagok könnyebben szívódnak fel.

A külső hidratáció mellett jelentős szerepe van a belső hidratálásnak is. Ez talán az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy hosszan megmaradjon a szép barna bőrszín. Tehát ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék rendszeres beviteléről és pótlásáról.

A folyadékpótlás során jelentős szerepet játszhat a tej, melynek vitamintartalma hozzájárul a szervezetünk gyors regenerálódásához is.

Érdemes kiemelt szerepet szentelni az arcbőrünknek, hiszen a napsütötte szín először az arcról kezd el kopni. A hidratálás során használhatunk akár boltokban megtalálható krémeket, akár házi praktikákat, a lényeg, hogy alkalmazzuk őket rendszeresen, ezzel is hozzájárulva bőrünk egészségének és nyári színének megőrzéséhez.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.