Életmód

Készüljünk a nyárra, legyünk fittek a szezonra!

Főszerepben a túró

A tél és a hűvösebb időjárás sokak számára nagy előnnyel jár, hiszen hidegben kötelező a réteges, mindent takaró öltözet. Ez egyben a felesleget és a csúnya bőrt is elrejti a világ elől.

Viszont nyakunkon a jó idő. Lekerül a nagykabát és a vastagpulcsi, helyüket pedig felváltják a lenge ruházatok. Érdemes előrelátóan gondolkozni, és felkészülni a nyárra, hogy büszkén mutathassuk meg másoknak, hogy nincsen szégyellnivalónk, sőt…

Az első és a legfontosabb az elhatározás! Ha rávettük magunkat a változásra, akkor ismerjünk meg néhány lehetőséget, mely segíthet nekünk az életmódváltásban.

Két alappillére van ennek a folyamatnak. Az egyik a mozgás, a másik pedig természetesen az étkezés.

Kezdjük a mozgással. Ha edzőteremben kívánunk karcsúsodni, akkor érdemes megnézni és megismerni néhány fitnesztermet. A lehetőségek közül azt válasszuk, ahol szimpatikus a személyzet. Fontos, hogy legyenek segítőkészek, és szükség esetén tudjanak jó tippeket adni, amely segíti az edzés folyamatát, ezzel is hozzájárulva a kívánt alak eléréséhez. A terem előnye, hogy kedvezőtlen időben is a rendelkezésünkre áll, hátránya természetesen az anyagi része lehet.

Ha nem szeretnénk költeni fitneszbérletre, akkor számos fitneszvideó érhető el az interneten, melyek segítségével a nappaliban is teret adhatunk egy napi fél órás tornának.

Amennyiben inkább a természetet választjuk, akkor remek megoldás a futás. Okostelefonunkra letölthetünk különböző alkalmazásokat, melyek a GPS segítségével mérik a megtett utat, időt és egyéb kalkulációkat is végeznek.

Az említett mozgásformákat és helyszíneket akár váltogathatjuk is, így változatosabbá tehetjük az edzéseinket.

A rendszeres mozgás mellé természetesen elengedhetetlen a fitt étkezés. Ehhez járulnak hozzá a Tolle Fitt termékei, melyek a gazdag ízvilág mellett segítenek megőrizni a kondíciót és a fitt vonalakat is. Ezeken a termékeken belül élvezhetjük a könnyű trappista sajtok, a vitamin dús Vitál Tejek és tápanyagban gazdag túrók hagyományőrző ízvilágát. Az említett tejtermékek közül kimagasló szerepet játszik testünk formálásában a túró, hiszen magas fehérjetartalma miatt igen értékes élelmiszer, mely nem csak egészséges, még finom is. A túróban megtalálható számos vitamin melyekre szervezetünknek kifejezetten szüksége van az aktív, fitt élethez. Többek között kazeinben gazdag. (A kazein egy lassan felszívódó fehérjeforrás, mely testünket hosszú ideig ellátja szükséges aminosavakkal.) De benne rejlik például a nélkülözhetetlen A-vitamin, amely szükséges az immunrendszer működéséhez, és az E- vitamin, ami a növeli a teljesítőképességet. Továbbá a túróban megtaláljuk a B-vitamint, ami a szervezet különböző anyagcsere folyamataihoz járul hozzá. Végezetül mellette szól az is, hogy viszonylag olcsón beszerezhető. A mozogni vágyók és fitt életet keresők számára tehát a túró egy megfelelő „társ”.

Most már csak az első lépésre van szükség, az elhatározásra, és így garantáltan felkészülhetünk a nyárra. Fitt életmódot és fitt vonalakat kívánunk!

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.