Életmód

Kikapcsolódásra fel!

Engedjük be a napfényt a szervezetünbe

 

December óta a nappalok egyre hosszabbak, de még mindig nem jut elegendő napfény szervezetünknek, ezért ezt valahonnan pótolnunk kell. A hosszú őszi és téli időszakban tartalékaink általában lemerülnek, ez pedig jelentősen befolyásolhatja hangulatunkat is. Ezért télen rendkívül fontos, hogy beengedjünk minden napfényt szervezetünkbe. Napsütéses időben tegyünk hosszabb sétákat a természetben, hiszen a napfénnyel együtt a friss levegő is jótékony hatással van testünkre és lelkünkre egyaránt.

A napfény által termelt vitaminokhoz más módokon is hozzájuthatunk. Többek között ebben segíthet minket a fényágy és a közismert szolárium is. A szolárium a sokakban élő tévhitek mellett rendelkezik jótékony hatásokkal is. Túlzott használata természetesen már káros, de ha a bőrtípusunknak megfelelően alkalmazzuk, akkor a barnuláson felül megtapasztalhatjuk pozitív hatásait is. Kevesen gondolják, de a szolárium hangulatjavító tulajdonsággal bír, mely a téli időszakban a depresszióra hajlamos embereknek kimondottan kedvez! A fényágy jótékony hatásai közé tartozik a különböző szervi panaszok enyhítése, a különböző zsírok lebontása, továbbá a D-vitamin termelés elősegítése mellett az immunrendszer erősítésében is jelentős szerepet játszik. Ez a téli hidegben és a vírusos időszakban rendkívül fontos.

Ha szervezetünket feltöltöttük vitaminokkal és energiával, akkor ezt a hónapot arra is használhatjuk, hogy kiválogassuk a polc mélyén heverő, elmúlt évben felgyülemlett kacatokat. Például kiválogathatjuk a fényképeket, leselejtezhetjük a könyveket és egy téli takarításba is belefoghatunk.
Az otthoni teendők elvégzése után ajándékozzuk meg magunkat egy forró bögre kakaóval és pihenjünk. Dőljünk hátra egy kicsit a meleg lakásban.

 

Kellemes kikapcsolódást!

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.