Életmód

Kezdődhet a fesztivál!

Jó tanácsok fesztiválokra

Változatos zenei kínálat, hazai és külföldi sztárok, színes programok és rekkenő hőség kíséretében érkezett meg az idei fesztiválszezon. Vannak, akik némi előítélettel gondolnak a zenétől hangos tömegrendezvényekre, és kapatos fiatalok, dobhártyaszaggató zaj, valamint poros-sáros környezet jelenik meg lelki szemeik előtt. De aggodalomra semmi ok! Egy fesztivál lényege éppen a kikapcsolódás és az élmények gyűjtése. Mindannyian megérdemlünk pár nap felhőtlen szórakozást! Egy kis előkészülettel és néhány apró szabály betartásával bármelyik fesztivál élvezetes lehet.

Mielőtt csapot-papot otthagyva nekivágunk a legközelebbi bulinak, érdemes tájékozódni egy kicsit. Valószínűleg nem sok örömet lelnénk egy vad gitárszólókkal tarkított heavy metál előadásban, ha éppen jazz rajongók vagyunk, mint ahogy a rockos lelkületűek sem élveznének egy romantikus balladákat megéneklő fiúcsapatot. Szerencsére a fesztiválok rendkívül széles kínálatot ígérnek, így biztosan megtaláljuk az ízlésünknek megfelelő programokat. Jó eséllyel azonban nem egyedül látogatunk ki a rendezvényre, így érdemes a velünk tartó barátainkkal, ismerőseinkkel előre mindent egyeztetni.
A szállásfoglalást se hagyjuk az utolsó pillanatra! A legtöbb fesztivál ma már saját honlappal rendelkezik, ahol a programok mellett közzéteszik a környék szállóhelyeinek listáját és elérhetőségét is. Legyünk gyorsak, mert a rendezvényhez közeli helyek pillanatok alatt elkelnek.

A nyár kellős közepén, a legnagyobb kánikulában eszünkbe sem jutnak a záporok vagy hűvös esték. Pedig az időjárás szeszélyes! Célszerű felkészülni a rossz időre is. Igazán nem jelent nagy terhet becsomagolni egy pulóvert, esőkabátot és egy zárt cipőt. Sokkal jobb, ha nálunk vannak, és nem lesz rájuk szükségünk, mint pár napig az ágyat nyomni egy felfázás miatt. Ne feledjük azonban, hogy a perzselő nap sem veszélytelen. A nyári fesztiválok elengedhetetlen kelléke a naptej és a napszemüveg. Tapasztalt fesztiválozók jól tudják, hogy vannak egyéb dolgok is, amelyeket érdemes rendszeresíteni. Leírva talán túlzónak tűnik, de olykor nagyon jól jöhet egy vécépapír, fájdalomcsillapító, sebtapasz, papír zsebkendő, egy rágó, a szúnyogriasztóról nem is beszélve.

A koncertek alatti forgatagban, főleg sötétedés után, könnyen szem elől téveszthetjük barátainkat. Érdemes ezért rögtön érkezésünk után egy állandó találkozási helyet megbeszélni. Ez lehet egy fa, egy pad vagy akár egy büfésátor. A lényeg, hogy a társaság minden tagja tudjon róla. Így elkerülhetjük a keresgélést vagy a hosszadalmas mobilos egyeztetést.

Most, hogy jó tanácsokkal ellátva készülhetünk fel a fesztiválokra, tegyünk egy rövid sétát a nyári programok között. Íme egy hasznos oldal, ahol megtalálod az idei év fesztiváljait:
http://www.programturizmus.hu/tdestination-nyari-fesztivalok.html

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.