Tejben sült zsályás karaj sajtos mediterrán zöldségekkel

FELTÖLTŐ: Ujj Ildikó

10 dkg Tolle vaj
1,5 dl olívaolaj
1 kg kicsontozott karaj egészben
5 duci gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
5 dl Tolle tej

8 szem borókabogyó
4 szál friss zsálya

Köret:
1kg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán,paradicsom,paprika
2 fej hagyma karikára vágva
4-5 dl Tolle tej

3 gerezd fokhagyma
oregano
15 dkg reszelt Tolle trappista sajt

a vajat és az olajat felhevítjük serpenyőben, és a karaj minden oldalát aranyszínűre sütjük, közben mellé dobjuk a felnégyelt hagymát és zúzott fokhagymát. A megbarnult húst tűzálló tálba tesszük, a hagymás zsiradékot rálocsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Sózzuk, hozzáadjuk a borókabogyót és a zsályát. Lefedve kb. 1,5 óra alatt 200 fokon puhára pároljuk. Kivajazott tepsibe tesszük a megtisztított, felvágott zöldségeket, sót.br> Sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük annyi tejjel, hogy majdnem ellepje. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokon 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 15 percig sütjük.