Tojáslikőrös - banános torta

FELTÖLTŐ: Somlyai Katalin

A tésztához:
8 dkg cukor
1 csipet só
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál kakaópor
3 db tojás
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Tolle vaj és liszt a formához

A töltelékhez:
3 db banán
1/2 citrom leve
2 evőkanál rum
2 csomag banán vagy csoki ízű pudingpor
7 dl Tolle tej

A krémhez:
fél csomag zselatinpor
4 dl habtejszín
25 dkg tejföl
2,5 dl tojáslikőr
4 dkg cukor

A díszítéshez:
4 dkg étcsokoládé
1 banán

1. A tojásokat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
2. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.
3. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.
4. 1,5 deci vízbe rakjunk 3 evőkanál zselatinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel!! A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetején. A tortát 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljünk a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt.