GYÜMÖLCSRIZS

 

(4 személyre)
5 dl Tolle tej
16 dkg málna
12 tk cukor
4 tk málnaszörp
2 dl habtejszín
Citrom

 

Először tisztítsa meg alaposan a rizst, majd egy kis só és a cukor 2/3 – nak hozzáadásával főzze puhára a tejben. Amíg a rizs fő, reszelje le a citrom héját, illetve mossa meg a gyümölcsöket és vágja fel őket egyforma kockára. Ezután a citromreszeléket
és a gyümölcs darabokat keverje a rizshez. A tejszínnel keverje össze a megmaradt
cukrot, és adjon hozzá citromlevet, majd verje fel kemény habbá. Közben biztosan
megfőtt a rizs, amit hideg víz alatt könnyen lehűthet. Keverje hozzá tejszínhab felét,
majd adagolja fagylaltos kelyhekbe. A hab másik felét nyomja a rizs tetejére.
Már csak egy kis díszítés hiányzik, amelyre tökéletes néhány friss feldarabolt gyümölcs.
Legvégül locsolja meg málnaszörppel.