KÖZLEMÉNY

A TOLNATEJ Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Fogyasztókat, hogy a társaság az általa gyártott, 2019. március 12-i minőség megőrzési idejű, L062146 gyártási számú, 1,5%-os zsírtartalmú UHT tej kereskedelmi forgalomból való visszahívásáról döntött. A döntés oka az, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala az általa vizsgált minta alapján – arra hivatkozással, hogy a termék illata és íze nem megfelelő – elrendelte a termék forgalomból való kivonását.

A TOLNATEJ Zrt. a fenti hatósági döntéssel nem ért egyet. A cég ezt a termékét is folyamatosan ellenőrizte, a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet akkreditált laboratóriumával több alkalommal is megvizsgáltatta, és ezeknek a vizsgálatoknak az eredményei mindig kifogástalanok voltak.

A TOLNATEJ Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a termék mikrobiológiai szempontból megfelelő minőségű, tehát semmilyen veszélyt nem jelent a fogyasztók egészségére. A hatósági észrevétel olyan érzékszervi kifogást tartalmaz, amely jórészt szubjektív megítélésen alapul.

Szekszárd, 2018. december 17.

Koller Attila
vezérigazgató

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.