Recept

Legyen finomabb az ünnep!

Karácsonyi süti receptek szentestére

2014. december 22.

Legyen finomabb az ünnep!

A frissen sült sütemény illata igazán kellemessé varázsolja a meghitt pillanatokat. Bemutatunk két finomságot, melyek nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról. Első receptünk az Adventi kifli elkészítését mutatja be. Lássuk a hozzávalókat: -              50 dkg finomliszt -              25 dkg Tolle vaj -              6 dkg porcukor -              1,5 dkg élesztő -              1 db tojássárgája -              1,5 dl […]

Tovább

Szent Márton napja

A Márton napi liba legendája két ínycsiklandó recepttel

2014. november 11.

Szent Márton napja

Sok családban hagyomány a Márton napi libavacsora. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy honnan is ered ez a tradíció és miért fogyasztunk fenségesen elkészített libaételeket november 11-én. Ez a szokás Szent Márton nevéhez kötődik, aki 4. században élt és fontos hittérítő munkát végzett. Feljegyzésekből ismerjük segítőkészségét és jóindulatát. A legenda szerint 371-ben Tours püspökévé kívánták […]

Tovább

Minden, ami szőlő

Készítsük fel testünket a hidegebb hónapokra!

2014. október 26.

Minden, ami szőlő

A szőlő szervezetünk számára a fontos vitaminok és nyomelemek mellett közvetletnül elérhető energiát is biztosít, így kúraszerű fogyasztása megerősít, feltölt, roborál, felkészíti testünket a hidegebb hónapokra. Az ősz asztala csordultig megtelt zamatos, ízletes szőlőfürtökkel, melyeket akár kúraszerűen, frissen is fogyaszthatunk. Sütés-főzés szőlővel: csábító, zamatos, változatos, kreatív. A szőlő különleges gasztronómiai kihívásokat is tartogat rajongóinak. Főétkezéseinkbe […]

Tovább

Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel

Laktató őszi kedvenc az egész családnak

2014. szeptember 01.

Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel

Ez nem egy harmincperces villámrecept, cserébe nagyszerűen előkészíthető: nagy kiszerelésben lehet sütni, tehát családi ebédekre, vendégségekre ideális, ráadásul mindig óriási népszerűségnek örvend.

Tovább

Levendulás madártej Mautner Zsófitól

Tejes finomság málnás habbal

2014. augusztus 08.

Levendulás madártej Mautner Zsófitól

Levendulás madártej málnás habbal: A madártej az egyik legnépszerűbb desszertünk. A közhiedelemmel ellentétben azonban egyáltalán nem magyar specialitás. A sodótengeren úszkáló habszigetekből álló édes remekművet a klasszikus francia konyhának köszönhetjük, a magyaros elnevezés ne tévesszen meg senkit. Nem is igazán érthető, hogy vajon miért nem az eredeti, nagyon is kifejező fantázianév fordítását vettük át. Franciául […]

Tovább

Frissítő nyári receptek Mautner Zsófitól

Tejes finomságok a Chili&Vanília gasztrobloggerétől

2014. július 10.

Frissítő nyári receptek Mautner Zsófitól

Készítse el Tolle tejtermékekkel Mautner Zsófi a Chili&Vanília gasztrobloggerének menüsorát: Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal Tejben sült csirkecomb burgonyapürével Borított, karamellás tejeskávékrém Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal: Hosszú éveken át, amíg külföldön éltem, minden egyes nyáron, amikor hazautaztam Magyarországra, alig vártam, hogy végre tökfőzeléket főzhessek. Bár egyrészt az egyik legmegosztóbb főzelék –elképesztően nagy az ellenzői […]

Tovább

Szezonban a bogyós gyümölcsök

Egészség, öröm és aktivitás

2014. május 31.

Szezonban a bogyós gyümölcsök

Hideg gyümölcsleves Hozzávalók: 1 tasak vaníliás pudingpor (főzés nélküli), 0,5 l Tolle tej, 0,5 kg szilva vagy más bogyós gyümölcs, 35 dkg ananászkonzerv (1 konzerv). Elkészítés: Készítsük elő a használni kívánt gyümölcsöket. Mossuk meg, majd  szépen kockázzuk fel őket. A pudingport keverjük ki fél liter Tolle tejjel. Következhet a felszeletelt vitaminforrás, keverjük bele, illetve öntsük […]

Tovább