Nutri Tipp

Év végi hajtás?

Bírjuk energiával…

2014. december 08.

Év végi hajtás?

A tél minden alkalommal gyönyörűen indul… A hideggel ugyan évről-évre újra meg kell barátkoznunk, de hamar hozzászokik szervezetünk. Azután lehull az első hó, fehérben ragyog az utca és mi izgatottan várjuk a karácsonyt… Egyszóval elvarázsol minket ez a hideg évszak is. Az ünnepek közeledtével azonban egyre több és több dolgunk lesz. Szeretnénk minden munkánkat befejezni […]

Tovább

Tisztítókúra novemberben

Őszi salaktalanító zöldségek nyomában

2014. november 18.

Tisztítókúra novemberben

Bizonyos időközönként érdemes a szervezetünket felfrissíteni és feltölteni, hogy megújult erővel legyen képes szembe szállni az őt érő megpróbáltatásokkal. Ebben lehet segítségünkre egy őszi tisztítókúra, főként a hidegebb és vírusokkal teli hónapokban. Összegyűjtöttünk néhány őszi salaktalanító zöldséget, melyekkel garantáltan hatékony lesz a novemberi tisztítókúra. Vegyük is őket szépen sorra! Csicsóka, vagy más néven édes krumpli. […]

Tovább

Tanulni csak a profiktól! Nagymama szakácskönyvétől a trendi főzőiskolákig

Az étkezésben is igaz: a változatosság gyönyörködtet.

2014. október 08.

Tanulni csak a profiktól! Nagymama szakácskönyvétől a trendi főzőiskolákig

„Hanem csak szúrt és bökött és szaggatott a világ, és valamivel ki kellett párnázni a lelkemet, úgy, ahogy mondom. Én csupán enni akartam, nem hízni. A legbiztosabb, legintimebb helyre eltenni magamban az örömöt, oda, ahol mindig megtalálom, a csecsemőkori számba, a nyammogásomba, a csecs emlékezetébe, melynek pólyás kannibáljai vagyunk mindannyian.” – Parti Nagy Lajos: Az […]

Tovább

Fogyókúra éhség nélkül

Ismerkedjünk meg a szőlő számos pozitív tulajdonságával

2014. szeptember 19.

Fogyókúra éhség nélkül

Magyar emberként a szőlőről általában egyből a kiváló hazai borok jutnak az eszünkbe. Most viszont egészen más irányból közelítjük meg ezt a közismert gyümölcsöt, hiszen a borkészítés mellett rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Többek között kitűnően alkalmazható fogyókúra, vagy méregtelenítés esetén is. Tarts velünk és ismerd meg, hogy milyen jótékony hatásai vannak a szőlőnek. Könnyű vele […]

Tovább

A feldolgozott élelmiszerek előnyeiről

Étrendünk alapelemei

2014. augusztus 25.

A feldolgozott élelmiszerek előnyeiről

Az ember évezredek óta alkalmaz technikákat, hogy ehetővé és megőrizhetővé tegye ételeit. A húsokhoz sót, a halak tartósításához gyógynövényeket használtak, ízesítéshez fűszereket, a gyümölcsöket cukorral tették tartósabbá, a növényeket pedig ecetes oldatokban tárolták. Manapság minden fogyasztó igényli és kiélvezi, hogy ételei táplálóak, biztonságosak és változatosak. A legegyszerűbb feldolgozás például a banán meghámozása vagy a burgonya […]

Tovább

A fehérjék fontossága

Mindig pótoljuk őket!

2014. július 25.

A fehérjék fontossága

Fehérjék nélkül az emberi szervezet képtelen az egészséges és normális működésre. Megtalálhatóak minden sejtben és szövetben. Fontos szerepet játszanak a test felépítésében és energiaellátásában, szervezetünk tizennyolc százaléka tartalmazza őket. A fehérjék húsz féle aminosavból épülnek fel. Egyik felét szervezetünk szintézissel állítja elő, másik felét viszont nekünk kell bevinni tápanyagok formájában. A fehérjéket két részre csoportosíthatjuk […]

Tovább

Tápanyag megőrzés

Egészség, öröm és aktivitás

2014. május 31.

Tápanyag megőrzés

A modern világunkkal együtt a gasztronómia is jelentősen fejlődik. Ma már többen odafigyelnek arra is, hogy az ízek mellett megmaradjon az étel tápanyagtartalma a sütés, főzés folyamán. A magas hőfokkal történő készítéskor rengeteg lényeges forrás elvész a hozzávalókból és a sok tápanyag, vitamin például a főzőlébe kerül, érdemes tehát azt is felhasználni.

Tovább