Tudtad-e?

A tej összes kalcium és foszfortartalma gyakorlatilag változatlan marad a különböző hőkezelések során. Pasztőrözés hatására a vitaminveszteség olyan csekély, hogy gyakorlatilag nem csökkenti a tej táplálkozási értékét.

A tej a tévhitekkel ellentétben egyáltalán nem egészségtelen. Ismerje az igazságot! Informálódjon biztos forrásból, a Tolle FittKlub oldalán!

A Tolle Vitál tej A, E, valamint B3, B6, B9 (Folsav) és C vitaminokat, valamint extra kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.

A homogenizálás célja, hogy a tej tároláskor ne képződjenek zsírcsomók, és a tejben lévő zsír könnyebben emészthető legyen a szervezetünk számára.

A homogenizálás egy olyan folyamat melynek során a tejet felmelegítik, majd nagy nyomáson átpréselik apró réseken. Ennek köszönhetően a zsírgolyócskák elaprózódnak, és állás vagy szállítás alatt sem válnak külön.

Az ESL kíméletes technológia a tej szempontjából: rövid a hőbehatási idő, nincs hőátadó felület, ezért nincs főtt ízhatás.

Az ESL hőkezelés azt jelenti, hogy a tejet legalább 0,1 másodpercig 100-134 C°-ra melegítik, majd gyorsan lehűtik.