Életmód

Minden madár társat választ

A fészek melege

A télutó legfontosabb ünnepei az új kezdethez kötődő örömről, a megtisztulásról szólnak. Ősi gyökerű szertartásaink, ahogy népdalaink, népmeséink is őrzik e hagyományokat, és az ehhez kapcsolódó szokásokat is. A tél víg ünnepei a karácsonnyal kezdődnek, és egészen húsvétig tartanak, ezen belül is egymásra épülnek.

Farsangtól Bálint-napig

A farsangi télűző ünnepsor már januárban kezdetét veszi, és a februári böjtidő kezdete előtt ér véget. Február 21-én kezdődik a böjt ideje, mely egészen március 21-ig, a tavaszi nap-éj egyenlőség ünnepéig tart. Ezután kezdődik a húsvét, ami vándorünnep. Február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a hagyományok szerint. Eredetileg Tűzszentelő Boldogasszony ünnepe, mely azt fejezi ki, hogy ébred a természet belső tüze. Ébred a föld, ébrednek a fák, újra elindulnak a télen leállt energiaáramlások. A felébredés napja ez. Február 14-én már a madarak is megérzik az ébredést, és párt keresnek maguknak. Ez a jelenség áll a lassan nálunk is meghonosuló ünnep, a Bálint-napi szerelmesek ünnepe mögött is.

A fészek melege

A párkapcsolat, a család, a gyermekek, az otthon melege meghatározza mindennapjainkat, közérzetünket, fontos ritmust ad a hétköznapoknak, ahogy az ünnepeknek is. Minden olyan kapcsolat, ami bensőséges, családias, és része az életünknek- valahogy meghatároz bennünket. Nagyon mélyen gyökerező igényünk, és vágyunk az összetartozás, melyben feloldódni, szárnyalni, megérkezni vágyunk. Talán épp ezért is tudnak ennyire végtelenül törékenyek lenni ezek a kapcsolatok, mert létfontosságúak mindenki számára. Ha kapcsolatban vagyok- társammal, gyermekemmel, munkatársakkal, barátokkal, rokonokkal, környékbeliekkel – akkor létezem. Ha jó kapcsolatban vagyok velük, akkor boldogan létezem. Ha gondokkal terheltek a kapcsolataim, akkor boldogtalanul létezem. Ezek csak egyszerű sémák. De megláthatjuk bennük a lényeget, akik mi vagyunk. Mi, akik alakítjuk, kerekítjük kapcsolatainkat, és életünket. Ami a boldogságunkat illeti, több is múlik rajtunk, mint hinnénk, ahogy ezzel szembesít bennünket Eva-Maria Zurhorst, Szeresd önmagad és mindegy kivel élsz c. könyvében. A könyvet ezúton ajánlom minden kedves klubtagnak, aki harmóniát szeretne oltani emberi kapcsolataiba!

Fittklub – közösen, együtt

Ősi igényünk az is, hogy szűkebb, családi közösségünkön túl, egy-egy nagyobb közösség részeként is kiteljesedhessünk. Ez nem csupán az összetartozás érzése miatt fontos, hanem ez lehet a kibontakozás, önmegvalósítás tere is egyben, ahol tehetségünket a közösség javára fordíthatjuk. Ahol a közösség részeként részesülhetünk egy együtt létrehozott, nagyobb erőből, nagyobb javakból, közös célokból, több lehetőségből. Ahol közösen örülhetünk, együtt ünnepelhetünk. A Tolle Fittklub megszületése is ezt a célt szolgálja:, legyünk együtt fittek és egészségesek, és örüljünk együtt kitűzött céljaink elérésének!

Bálint napi Tolle tipp

Lepjük meg egy pohár forrón gőzölgő, Tolle tejjel, akit szeretünk. Tegyünk a pohárba egy egész fahéjrudat vagy vanílát és szórjunk a tetejére egy kis fahéjat. Vigyük ágyba, mint reggeli, tegyük szeretteink elé lazításképp, vagy este, asztalbontás után. Szánjunk időt beszélgetésre, meghitt együttlétre.

Minden jog fenntartva © TOLNATEJ Zrt.